Efter att ha tagit över Pizzeria Milano i Nässjö siktar bröderna Marcus och Philip Iskander på att bredda sin kundkrets. Med lång erfarenhet från pizzabranschen och stora leveranser i Jönköping vill de nu nå fler företag i Nässjö – en stad där konkurrensen är hård men möjligheterna stora.
Sedan augusti driver bröderna Marcus och Philip Iskander Pizzeria Milano. Deras nya inriktning handlar om att nå ut till företagen i Nässjö.
– Det gäller att få chansen och visa vad vi kan. Det är vår senaste målsättning, säger Philip Iskander.
Bröderna har redan etablerat sig starkt bland privatkunderna, men ser företagskunder som nästa steg.
– Här i Nässjö finns fler företag än vi trodde när vi kom hit. Det är en stor möjlighet för oss, säger Philip.
Erfarna av stora beställningar
Från arbetstiden i Jönköping har bröderna gedigen erfarenhet av att hantera omfattande leveranser.
– Till ett stort företag i Torsvik levererade vi fram till klockan 01 på natten sen var det tidigt vid lunchtid samt på kvällen. Så det levererades upp till 400 pizzor på en dag till företaget. Det hände ett par gånger om året som vi körde ut till företaget, säger Philip.
För att kunna göra lika stora insatser i Nässjö krävs dock planering.
– Vi kan kalla in mer personal om det behövs. Men ska vi hålla öppet till klockan 01 måste det finnas ett rimligt antal beställningar. Det ska vara värt att ha öppet efter stängning, förklarar Philip.
Positiv respons
Sedan övertagandet har de fått ett varmt mottagande i Nässjö.
– Privatkunderna har tagit emot oss jättebra. Vi får mycket ny positiv feedback, och det kommer nya kunder hela tiden. Det går sakta framåt och vi vet att det alltid kan bli bättre, säger Philip.
Att synas mer och skapa större ruljans är ett av syftena med företagsfokus.
– Företagsleveranser ger nya kunder, bra marknadsföring och större spridning. Det är något vi strävar efter, säger Philip.
Pizzastaden Nässjö
Philip beskriver Nässjö som en stad med stark konkurrens på pizzamarknaden.
– Det är likt Jönköping en pizzastad med etablerade och bra ställen. Men konkurrens behöver inte vara negativt för det gör att man är mer på tårna, säger han.
Pizzafamilj
För bröderna Iskander är pizzabranschen mer än ett jobb. Det är även en familjetradition.
– Vi är uppväxta i pizza- och kebabfamiljen sedan 1984. Pappa var en av dem som startade Rhodos Kebab, det första kebabhaket i Jönköping, berättar Philip.
Själva har de drivit olika pizzerior i 20–25 år innan de tog över Pizzeria Milano.
– Vi hamnade här genom en kusin som drev Milano tidigare. Det blev en bra chans för oss, och nu är vi här för att stanna, säger Philip.


